Minä - Susanna

  Olen Susanna Koski –poliitikko, renovaatti ja nuorkonservatiivi.
  Toimin kokoomuksen kansanedustajana ja Vaasan kaupunginvaltuutettuna.

  Tulin valituksi kokoomuksen kansanedustajaksi Vaasan vaalipiiristä kevään 2015 eduskuntavaaleissa.

  Politiikasta tuli minulle työ, kun tulin valituksi Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi elokuussa 2013. Sitä ennen työskentelin metalliteollisuudessa prosessien kehittäjänä. Aikaisempaa kokemusta työuralta minulla on erilaisista myynti- ja markkinointitehtävistä sekä pankki- ja rahoitusalalta. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri, valmistuin Vaasan yliopistosta vuonna 2009. Ylioppilaslakin sain Vaasan Lyseon lukiosta.

  Kokoomusnuorten puheenjohtajuus oli vaativa ja vastuullinen tehtävä. Se oli aitiopaikka osallistua päivän politiikkaan.

  Kotijoukkueeni kokoomus on minulle yhtä tärkeä areena poliittiseen toimintaan, kuin kansanedustajan lainsäädäntötyö eduskunnassa. Kokemuksesta tiedän, että puolueen politiikkaan voi vaikuttaa parhaiten ottamalla vastuuta, yksin ja yhdessä.

  Vuosien varrella olen toiminut lähes kaikkialla, missä puolueessa voi toimia, ensin opiskelijaliitossa, puoluevaltuustossa, Pohjanmaan piirissä, jonka puheenjohtajana toimin vuonna 2013. Olin ensimmäinen naispuheenjohtaja Pohjanmaan kokoomuspiirissä ja 87-vuotiaassa Kokoomuksen nuorten liitossa.

  Politiikassa merkityksellistä ja oikeasti tärkeää on se, että pystyn omalla osaamisellani ja tekemiselläni toimimaan osana omaa joukkuetta, joka toimii yhteisten päämäärien puolesta. Näin siksi, että ryhmäpuolustus on yhteisten päämäärien luotettavin ja uskottavin puolestapuhuja, toisaalta järjettömyyksien vastustaja.

  Politiikassa eikä elämässä kukaan pärjää yksin.

  Minun paikkani on tässä joukkueessa ja olen kokenut itseni tarpeelliseksi.

  Koen, että toimimalla politiikassa pystyn olemaan avuksi useimmille ihmisille, isänmaalle ja tietysti omalle joukkueelle.

  Rauhaton ja verenperintönä saatu luja luonteeni sekä ennakkoluuloton asenteeni ovat mahdollistaneet vastuunkantamisen erilaisissa rooleissa omassa joukkueessani, kokoomuksessa.

  Jos tarpehelliseksi kattotahan, moon tärkiää käytettävis.

  Susanna Koski

  Kansanedustaja
  Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen
  Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen
  Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen
  Vaasalainen kaupunginvaltuutettu
  Hallintotieteiden maisteri