Minä – Susanna


[vc_row][vc_column width=”1/1″][ewf-headline title=”Minä – Susanna” size=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Olen Susanna Koski –poliitikko, renovaatti ja nuorkonservatiivi.

Tulin valituksi kokoomuksen kansanedustajaksi Vaasan vaalipiiristä kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Vaalikaudella 2015-2019 toimin eduskunnassa maa- ja metsätalousvaliokunnassa, liikenne- ja viestintävaliokunnassa, suuressa valiokunnassa sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnassa.

En onnistunut eduskuntavaaleissa 2019 uusimaan paikkaani eduskuntaan. Henkilökohtainen äänimääräni kasvoi muualla vaalipiirissäni, mutta kotikaupungissani Vaasassa menetin 765 ääntä verrattuna eduskuntavaalitulokseeni 2015. Merkittävin syy tähän äänimäärän romahdukseen oli yksiselitteinen: Vaasan keskussairaalaa koskeva laajan päivystyksen asema. Omasta ja äänestäjieni puolesta olen tietysti pettynyt, mutta sitä suuremmin kiitollinen kaikesta saamastani tuesta ja kannustuksesta, myös vaalien jälkeen.

Toimintaani politiikassa en aio lopettaa. Olen saanut vuosien varrella politiikalta ja kokoomukselta paljon ja koen, että minulla on yhä paljon annettavaa.

Politiikasta tuli minulle työ, kun tulin valituksi Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi elokuussa 2013. Kokoomusnuorten puheenjohtajuus oli vaativa ja vastuullinen tehtävä. Se oli aitiopaikka osallistua päivän politiikkaan. Sitä ennen työskentelin metalliteollisuudessa prosessien kehittäjänä. Aikaisempaa kokemusta työuralta minulla on erilaisista myynti- ja markkinointitehtävistä sekä pankki- ja rahoitusalalta. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri, valmistuin Vaasan yliopistosta vuonna 2009. Ylioppilaslakin sain Vaasan Lyseon lukiosta.

Kotijoukkueeni kokoomus on minulle yhtä tärkeä areena poliittiseen toimintaan, kuin kansanedustajan lainsäädäntötyö eduskunnassa. Kokemuksesta tiedän, että puolueen politiikkaan voi vaikuttaa parhaiten ottamalla vastuuta, yksin ja yhdessä.

Vuosien varrella olen toiminut lähes kaikkialla, missä puolueessa voi toimia, ensin opiskelijaliitossa, puoluevaltuustossa, Pohjanmaan piirissä, jonka puheenjohtajana toimin vuonna 2013. Olin ensimmäinen naispuheenjohtaja Pohjanmaan kokoomuspiirissä ja 87-vuotiaassa Kokoomuksen nuorten liitossa.

Politiikassa merkityksellistä ja oikeasti tärkeää on se, että pystyn omalla osaamisellani ja tekemiselläni toimimaan osana omaa joukkuetta, joka toimii yhteisten päämäärien puolesta. Näin siksi, että ryhmäpuolustus on yhteisten päämäärien luotettavin ja uskottavin puolestapuhuja, toisaalta järjettömyyksien vastustaja.

Politiikassa eikä elämässä kukaan pärjää yksin.

Minun paikkani on tässä joukkueessa ja olen kokenut itseni tarpeelliseksi.

Koen, että toimimalla politiikassa pystyn olemaan avuksi useimmille ihmisille, isänmaalle ja tietysti omalle joukkueelle.

Rauhaton ja verenperintönä saatu luja luonteeni sekä ennakkoluuloton asenteeni ovat mahdollistaneet vastuunkantamisen erilaisissa rooleissa omassa joukkueessani, kokoomuksessa.

Jos tarpehelliseksi kattotahan, moon tärkiää käytettävis.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Susanna Koski

Hallintotieteiden maisteri

Vaasalainen kaupunginvaltuutettu

Pohjanmaan liiton valtuuston varapuheenjohtaja

Kansanedustaja 2015-2019

 

 

[/vc_column_text][vc_column_text]

[vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]