Onko Tiukkaa? Katso Susannan säästövinkit!

Köyhyys on pahinta mitä ihminen voi kohdata. Onneksi, säästämällä ja yrittämällä voit helpottaa rahatilannetta huomattavasti.

Tässä artikkelissa kerron muutamia helppoja säästövinkkejä, jotka auttavat sinua säästämään rahaa.

Laita joka kuukausi 500 euroa säästöön

Tämä on ehkä yksi helpoimmista ja suosituimmista säästövinkeistä. Et tarvitse paljon rahaa aloittaaksesi säästämisen. Suosittelemme aloittamaan säästämisen 500 eurolla kuukaudessa. Tämän jälkeen voit alkaa lisäämään summaa pikkuhiljaa. Jos käytät pankin säästötiliä, se tuottaa sinulle korkeampia tuottoja.

Jos etsit sijoitusvaihtoehtoja, voit myös harkita osakesijoitusten aloittamista. Mutta vain, jos olet valmis ottamaan riskin. Älä tee sijoituspäätöksiä hätiköiden vaan tutustu yrityksen toimintaan ennen sijoittamista.

Myy ylimääräiset osakkeet ja tsekkaa muitten sijoitusten tilanne

Jos olet jo sijoittanut joihinkin osakkeisiin, tarkista niiden arvo säännöllisesti. Jos niiden arvo on tippunut, niin mieti, haluatko myydä ne ja käyttää saamasi rahat hyödyksesi, kuten esimerkiksi säästämiseen, laskujen maksamiseen tai matkusteluun.

Jos et halua myydä osakkeita, voit myös siirtää ne muille sijoitusvälineille, jotka saattavat tuottaa sinulle parempia tuottoja. Saatat löytää erilaisia sijoitusvaihtoehtoja, kuten ETF-rahastoja, kiinteistösijoituksia tai pankkitilejä. Jokainen näistä sijoitusstrategioista voi auttaa sinua säästämään enemmän rahaa.

Kotonakin voi silloin tällöin tehdä ruokaa, ei aina tarvitse mennä ravintolaan syömään

Monet meistä menevät ravintolaan syömään useammin kuin tarvitsisi, mikä voi nostaa kotitalouden kuluja useilla satasilla kuukaudessa. Voit auttaa itseäsi säästämään pienemmällä budjetilla, jos valmistat ruoan kotona.

Aterioiden valmistaminen kotona ei ole vaikeaa ja se voi auttaa sinua säästämään paljon rahaa. Voit myös aloittaa ruokalajien kokeilun, jolloin voit löytää uusia reseptejä ja ylläpitää monipuolista ruokavaliota. Voit myös ostaa edullisempia elintarvikkeita, kuten viljoja, kananmunia ja lihaa, ja valmistaa herkullisia ruokia omasta keittiöstäsi.

Matkaillakin voi edullisesti. Esim. Thaimaa on jo huomattavasti edullisempi kuin Dubai

Matkustelu on hauskaa, mutta se voi myös olla melko kallista. Jos haluat säästää rahaa, voit aloittaa etsimällä edullisia matkatarjouksia ja edullisia lentoja. Lisäksi voit myös etsiä hotellihuoneita halvemmalla hinnalla.

Thaimaassa voi saada paljon enemmän asioita halvemmalla kuin esim. Dubaissa. Etsi halpoja hotelleja ja ravintoloita Thaimaassa ja varmista, että nautit parhaasta mahdollisesta Thaimaan kokemuksesta. Löydät myös erilaisia halpoja tapoja, kuten bussimatkat tai junamatkat, päästäksesi paikasta toiseen.

Laita toinen asuntosi vuokralle

Jos sinulla on ylimääräinen asunto, voit laittaa sen vuokralle ja ansaita rahaa. Sinun ei tarvitse olla isojen sijoittajien tasolla, jotta voit aloittaa vuokraamisen. Voit aloittaa pienellä asunnolla ja sen tuotoilla ostaa lisää asuntoja.

Pidempiaikainen vuokraaminen voi olla hyödyllisempää kuin lyhytaikainen. Sillä pitkäaikaisen vuokralaisen kanssa aikaa ei kulu uusien vuokralaisten etsimiseen eikä asuntoa ei tarvitse pitää usein tyhjänä. Voit myös pitää vuokran korkeana ja saada suuria tuottoja.

Jotkut halvemmatkin shampanjat ovat ihan juotavia

Jos haluat säästää rahaa, voit alkaa kuluttamaan halvempia tuotteita. Esimerkiksi viinien tai shampanjan kohdalla, voit alkaa etsimään halvempia tuotteita, jotka ovat yhtä laadukkaita kuin kalliimmat tuotteet. Ostaessasi halvempia tuotteita, voit säästää paljon rahaa.

Luonnollisesti, voit myös juoda halvempia juomia, kuten olutta tai viiniä. Niissä on yleensä paljon vähemmän alkoholia, mutta ne antavat silti hyvän tunnelman.

Jätä kommentti